Slagerij BiesmaSlagerij Biesma |
Wij bieden vers vlees van Hollandse bodem. Met zorg en toewijding zorgen wij ervoor dat al ons vlees van optimale kwaliteit is.
Vers en smaakvol en gecombineerd met een goed bereidingsadvies, een menusuggestie en eventueel een wijnsuggestie.
In onze worstmakerij bereiden wij wekelijks vele worstsoorten en vleeswaren. Alle producten worden gemaakt van verse grondstoffen, diverse kruiden en specerijen.
Geregeld organiseren wij workshops. Interesse? Kom gerust langs in de winkel informeren naar de mogelijkheden.
Onze producten zijn meerdere malen bekroond met goud!
Rundvlees mag natuurlijk niet ontbreken in ons assortiment. U vindt bij ons topkwaliteit rundvlees uit de regio Fryske Wouden. Hier hebben wij een vast adres, zo zijn wij verzekerd van een heerlijk mals en smaakvol stukje vlees.
Echte toppers zijn onze kogelbiefstuk en haasbiefstuk; supermals. Eenmaal geproefd wilt u nooit meer anders.
Verder willen wij ook graag onze lendelappen, entrecote en rib eye van harte aanbevelen.
Graag geven wij u bij aankoop van ons rundvlees bereidings- en wijnadvies.
Bijzondere rundvleesproducten
Cote de boeuff - T-bone steak - Rundertong - Ossenstaart - Diamanthaas - Zijlende - Runder rib eye - Entrecôte - Bavette - Picanha - Longhaas - Brisket - Tomahawk
Nieuw aan het assortiment toegevoegd is het Black Angus vlees.
Schitterende rib-eye, picanha, bavette, bavette spiesen en burgers.
Heerlijk gemarmerd en perfect voor op de barbecue!
Wij zijn ons met z’n allen steeds bewuster dat de herkomst van vlees er zeker toe doet.
Wij werken met varkensvlees van boeren uit de streek. Porc Locale varkensvlees is daardoor malser, sappiger en intenser van smaak.
Doordat het vlees doordragen is met intramusculair vet, heeft het vlees een zeer fijne malsheid en dat proef je direct.
Ontdek zelf het aangenaam lekkere Porc Locale varkensvlees uit de streek. Dé kwaliteit waar wij als vakman achter staan!
Lees meer op www.porclocale.nl.
Kalfsvlees is een stukje vlees met een fijne smaak en een laag vetgehalte. Over het algemeen is kalfsvlees ook magerder dan rundvlees. Toch is het erg smaakvol om bij de bereiding een klein randje vet aan het vlees te laten zitten, daar wordt het vlees sappiger en malser van.
Verder heeft kalfsvlees het voordeel dat het snel en gemakkelijk te bereiden is. Gebruik bij de bereiding ook geen sterke kruiden, dat zou ten koste gaan van de zachte smaak van het vlees. Wilt u er graag een sausje bij, dan adviseren wij een lichte saus.
Kalfsvlees is prima te combineren met aardappeltjes of pasta.
Op bestelling kunnen wij een ruim assortiment kalfsvlees leveren. Onze kalfsrollade is een echte aanrader. Soms vindt u kalfsvlees vers in onze toonbank.
Kalfsrollade - Kalfskotelet - Kalfsrosbief - Kalfsschnitzel - Kalfsoester - Kalfspoulet - Kalfsschenkel (voor osso bucco) - Kalfsentrecote
Lamsvlees geeft met zijn specifieke smaak een culinair tintje aan uw diner. Wilt u uw lamsvlees echt tot zijn recht laten komen, gebruik dan rozemarijn en tijm bij de bereiding. Eventueel kunt u daar ook nog marjolein aan toevoegen.
Lamsvlees is een ideaal stukje vlees om te grillen, te braden of te stoven.
Op bestelling kunnen wij u een ruim assortiment lamsvlees leveren.
In de diepvries hebben wij voor u diverse lamsproducten.
Lamsbout - Lamsfilet - Lamsrack - Lamshaas
Wij hebben kip van Boerderijkip in ons assortiment. Dit is een 100% Hollandse kip met meer smaak en een beter leven. Het natuurlijke leefritme van de Boerderijkippen, de gezonde plantaardige voeding en het feit dat ze langzaam kunnen opgroeien, zorgen ervoor dat de Boerderijkip een sterke, gezonde en vitale kip is.
De goede leefomstandigheden van de Boerderijkip zorgen ervoor dat het vlees een ontwikkelde en verantwoorde smaak krijgt, wat zich duidelijk onderscheidt van regulier kipvlees en dat proeft u!
Kipfilet - Kippenbout - Kipdrumstick - Kipdijvlees - Hele kip - Kippoulet - Soepkip - Kipgehakt
Lees meer over de Boerderijkip op www.boerderij-kip.nl
Wild en gevogelte zijn echte seizoensgebonden producten. Echter, op bestelling kunt u veel producten het hele jaar door verkrijgen. Wel raden wij u aan tijdig te bestellen om teleurstellingen te voorkomen. U vindt bij ons enkele producten op voorraad.
Hert - Ree - Wild zwijn - Konijn (wild en tam) - Eend - Eendenborstfilet - Canard en canette - Fazant - Parelhoen - Haas - Hazepeper
In onze worstmakerij bereiden wij bijna al onze worstsoorten en vleeswaren volgens traditioneel en eigentijds recept. De kwaliteit en het ambacht vindt u terug in onze producten.
Doordat wij zoveel producten zelf maken kunnen wij dit eventueel naar wens aanpassen, zoals glutenarm, lactosevrij of natriumarm. Neem contact met ons op de mogelijkheden te bespreken.
Wij hebben een uitgebreid assortiment aan verse eigengemaakte rollade soorten.
Runderrollade - half-om-half rollade - Varkensrollade - Italiaanse gevulde entrecôte - Spekrollade - Varkensfiletrollade met pruim en abrikoos - Kiprollade - Kalkoenrollade
(Boeren-)leverworst - Droge worst; diverse soorten - Zeeuws spek - Gebraden gehakt soorten - Grillworst - Snijworst - Milano - Gebraden runderrollade - Gebraden varkensrollade - Gebraden kalfsrollade - Gebraden kiprollade - Gebraden rosbief
Tiroler ham - Gebraden gehakt met komijn - Casselerrib - Pastrami - Rib roast - Gebraden rosbief
Deze wordt volgens traditioneel recept bereid en vervolgens op turf of op eikenhout gerookt.
Droge worst turf, op turf gerookt - Drogeworsteik, op eikenhout gerookt - Droge worst met Berenburg - Droge worst walnoot - Milano's, Italiaans gekruid - Variatie van wild droge worsten.
Droge worst op basis van puur rundvlees.
Een streekproduct met gele woudbonen (soort bruine bonen; biologisch geteeld). In 3 variaties: Gauke, Gerke en Gurbe.
Lees meer >>
Drachten Tijdens de prijsuitreiking van de NSM (Noordelijkse Slagers Manifestatie), die gehouden werd op maandag 1 november, is slager Gerk Biesma uit Opeinde uitgeroepen tot kampioen van Friesland.
Bij de prijsuitreiking bleek dat het halen van een gouden bekroning niet niks is. Zo let een deskundige jury niet alleen op smaak, maar ook op de samenstelling, geur, consistentie en natuurlijk het uiterlijk van het product. De producten, milanoworst, beppes ovenschotel, kipslade, cornedbeef en ossenstaartsoep zijn van een perfecte kwaliteit, waarop de jury dus niets op had aan te merken, kregen een gouden ster bekroning.
Enkele honderden slager, uit met name Noord-Nederland, kwamen bij elkaar in de Euroborg in Groningen om getuige te zijn van de feestelijke prijsuitreiking.
De beste slagers vielen in de prijzen en werden door het bestuur van de NSM in het zonnetje gezet.
Tijdens de vakwedstrijd Arnhem Rookworststad is onze rookworst met goud bekroond. Dit laat zien dat onze traditionele ambacht altijd een stapje voor heeft.
Onze rookworst specialiteit is met goud bekroond bij Arnhem Rookworststad 2021!
Goud met ster
Ganzen droge worst - Milano's
Goud
Surinaamse kipschotel - Boerenleverworst - Kalfsrollade - Rib-eye van de Green Egg
Wilt u altijd vlees op voorraad hebben, dan is een diepvriespakket of huisslachting een ideale oplossing.
Heeft u een koe, dan verzorgen wij graag het hele proces van slacht tot product, hierbij rekening houdend met uw wensen.
Gehakt draaien en verse worst is bij de verwerking inbegrepen.
Ook kunnen wij het rundvlees voor u inpakken en invriezen.
Ook voor een half varken kunt u bij ons terecht.
Voor uw vriezer kunnen wij ook diepvriespakketten leveren.
De pakketten worden in overleg samengesteld, ingepakt en eventueel ingevroren.
Wij kunnen ook een huisslachting verzorgen voor halve varkens.