Slagerij Biesma

Slagerij Biesma

Slagerij Biesma

Europees kampioen

Tijdens International Young Butchers Competition 2019, de Europese vak wedstrijden voor slagersleerlingen, in Frankfurt is Josja Haagsma kampioen geworden.
Tijdens de wedstrijd zijn er vier opdrachten uitgevoerd: uitbenen en verdelen van een runderschouder, splitsen en portioneerklaar van de runderschouder, maken en presenteren van grill en barbecuespecialiteiten en een verrassingsopdracht.

Arnhem Rookworststad 2023

De vakkundige jury van Arnhem Rookworststad heeft onze rookworst gekeurd en heeft onze grove rookworst met goud bekroond!

VAS 2023

Goud met ster
  • Gebraden gehakt met venkel
  • Gestoofde varkenswangetjes
  • Friese boeren leverworst
  • Magere corned beef
  • Zachte droge worst met walnoot
  • Spareribs

Finalist spare ribs trophy 2022

Meer dan 80 slagers hebben hun spareribs ingezonden voor deze vakwedstrijd. De slagers-spareribs zijn kritisch gekeurd door een vakkundige jury. ‘Er zijn veel mooie, ambachtelijke producten gekeurd. Wij zijn tot een goede top tien gekomen met de beste spareribs’, laat Ron Kinkelaar weten, coördinator van het Expertisecentrum voor het Slagersambacht.

Ondernemersprijs

In oktober 2012 hebben wij de onderscheiding 'Ondernemer van het Jaar' in de gemeente Drachten | Smallingerland gekregen! Onder aanwezigheid van ruim 550 gasten namen wij deze prijs in ontvangst.

Humberto Tan presenteerde de avond waarop de prijzen voor 'Ondernemer van het Jaar' werden uitgedeeld. Onder een oorverdovend applaus kwamen wij als een van de genomineerden de zaal binnen. Na bekend was dat wij de prijs hadden gewonnen mochten wij uiteindelijk deze geweldige prijs in de categorie Detailhandel en Horeca ontvangen uit de handen van burgemeester Tjeerd van Bekkum.

Ad Geerts, directeur Rabobank Drachten en hoofdsponsor van de Ondernemersprijs sloot de avond af met het uitreiken van de MVO-award.